dinsdag 12 mei 2015

Vikingbrood maken

Vandaag hebben we brood gemaakt, zoals de Vikings het vroeger maakten.

Wat heb je nodig:
  • 75gr tarwebloem (volkoren)
  • 75gr gerstebloem
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 1dl water
  • 2 eetlepels boter
  • snuifje zout
Hiermee maak je een Viking platbrood.

We kappen de bloem in de pot.
Daarna lepelen we de zaadjes erbij. We denken dat de Vikings dit deden omdat het lekker en gezond is!


Water moeten we afmeten in de maatbeker.

Daarna scheppen we de boter er nog bij.

Nu moet alles een eerste keer goed gekneed worden en daarna moet het deeg even in de ijskast.

Iedereen van ons krijgt nu een stuk deeg, waar we zelf een broodje van mogen maken.


De broodjes liggen op de bakplaat.

Ze moeten in de oven op 150° voor 15 min.

Lekker smullen van ons brood!